31-07-05

Gelijke Kansen

Jarenlang heb ik in de clinch gelegen met de opeenvolgende ministerinnen van Gelijke Kansen. "Waarom ?" vraag je je af ? Wel, wegens hun sexisme. "SEXISME ? Maar ze bestreden juist sexisme" hoor ik jullie al zeggen.
 
Zijn jullie daar zo van overtuigd ?
 
Wat de denken van het feit dat ze campagnes voerden tegen geweld in het gezin ? Mooie zaak natuurlijk, ware het niet dat in de opsomming van de vormen wel sexueel en lichamelijk geweld werden opgenomen, maar er met geen woord gesproken werd over de typisch vrouwelijke vorm van geweld : psychisch !. "Dat bestaat toch niet ! Nu overdrijf je wel ! Hebben we nog nooit over gehoord hoor". Als iets doodgezwegen wordt, of als de persoon die het ter sprake brengt dadelijk afgemaakt wordt omdat hij zich niet onderwerpt aan het politiek correcte denken, dan hebben weinigen nog de moed om hun mening naar voor te brengen.
 
In het sexistische Belgie bestaan geen vluchthuizen voor mannen, maar in Nederland bestaan er wel vluchthuizen voor moegetergde mannen, en ze zitten bomvol, wat bewijst dat ze ergens een nood opvullen. En waarom zou de situatie in Nederland zoveel verschillen dan de onze ? Heeft ooit een Gelijke Kansen-ministerin aandacht besteed aan psychisch geweld ? Neen ! 
 
Wat te denken ook van het feit dat een studie van 3 vrouwelijke advokaten bewees bij een echtscheiding het percentage van de inkomsten dat als onderhoudsgeld moet betaald worden aan de ex voor mannen hoger ligt dan voor vrouwen en het bedrag ronduit overdreven is ? Veel mannen kunnen hierdoor onmogelijk nog een nieuw leven opbouwen. Heeft ooit een Gelijke Kansen-ministerin aandacht besteed aan dit verschil ? Neen !
 
Wat te denken van het feit dat vrouwen bij een lidteken na een ongeval veel meer schadevergoeding uitbetaald krijgen dan mannen ? Heeft ooit een Gelijke Kansen-ministerin aandacht besteed aan dit verschil ? Neen ! 
 
Wat te denken van het feit dat bij volledig gelijke carrière het pensioen van een vrouw hoger ligt dan dat van een man zodat deze vrouw mede door haar hogere levensvarwachting het dubbele van een man kost aan pensioenuitgaven.  Heeft ooit een Gelijke Kansen-ministerin aandacht besteed aan dit verschil ? Neen ! 
 
Wat te denken van het feit dat Vogels wel campagne voerde tegen het schoonheidsideaal dat vrouwen wordt "opgelegd" maar dat ze de veel hogere prestatiedruk op mannen doodzweeg. Heeft ooit een Gelijke Kansen-ministerin aandacht aan deze prestatidruk die zoveel mannen recht het hartinfarct injaagt ? Neen ! 
 
Wat te denken van van het feit dat er wel wettelijke beschikkingen werden getroffen om onbetaalde alimentatie te recupereren (het alimentatiefonds) maar wettelijk niets is gedaan tegen het weigeren van bezoekrecht (iets waar vooral vaders het slachtoffer van zijn) ? Ook de parketten treden hier pas zeer recent tegen op. Heeft ooit een Gelijke Kansen-ministerin hier aandacht aan besteed ? Neen !  
 
Wat te denken van het feit dat wanneer een vrouw klacht neerlegt wegens een sexueel misdrijf men altijd de bewijslast omkeert en de man a priori als dader wordt aanzien. Mannen lopen nu eenmaal hun pik achterna hé, dus het zal wel waar zijn. Maar meer dan genoeg vrouwen misbruiken dergelijke beschuldigingen, bv wanneer ze afgewezen zijn. Heeft ooit een Gelijke Kansen-ministerin hier aandacht aan besteed ? Neen ! 
 
Wat te denken in dit verband van de studie van de Antwerpse balie (of het fameuze Notaris X- geval) waaruit bleek dat het vals beschuldigen van incest van de man in een echtscheidingsprocedure schering en inslag was. Zelden werd deze laster echter vervolgd. Meer zelfs, heel vaak werd het geloofd en moest de man zijn onschuld bewijzen, gezien de schuld, in tegenstelling tot onze elementaire rechtsregels al a priori werd aangenomen. Heeft ooit een Gelijke Kansen-ministerin hier aandacht aan besteed ? Neen ! 
 
Al deze zaken bewijzen dat Gelijke Kansen één van de meest hypocriete en discriminerede ministeries is geweest die ooit hebben bestaan. Mannen stonden en staan nog steeds in de kou als zij het slachtoffer worden van discriminatie. Smet, Demeester en de ergste van allen : Vogels waren dan ook ronduit onwaardig het ministerambt gelijke kansen te beheren door het overduidelijke sexisme dat ze aan de dang legden.

11:07 Gepost door Dwarsligger | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Helaas heb je gelijk, en het zal altijd ongelijk zijn .

Gepost door: siberx | 26-03-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.