31-07-05

Racisme

Racisme is des duivels wordt ons verteld, allé, we mogen geen racist zijn want alle mensen zijn gelijk. Er is dan ook een wet gemaakt die racisme verbiedt en onlangs werden mensen veroordeeld op basis van deze wet. Goed natuurlijk, niemand mag een ander discrimineren.
 
Alleen....
 
Alleen vraag ik me af waarom een allochtoon die door een bewaker berispt wordt omdat hij amok maakt in een winkelcentrum deze ongestraft voor racist mag uitmaken. Is racisme enkel mogelijk wanneer het blanken zijn die zich eraan schuldig maken ?
 
Alleen vraag ik me af waarom belgen niet welkom zijn in verscheidene cafés aan het Brusselse zuidstation omdat daar voor grof geld gespeeld wordt door allochtonen die geen pottenkijkers dulden. Is racisme enkel mogelijk wanneer het blanken zijn die zich eraan schuldig maken ?
 
Alleen begrijp ik niet waarom het Vlaams Belang het eigen volk niet belangrijker mag vinden dan de allochtonen, terwijl veel joodse chassidim er nog steeds heilig van overtuigd zijn dat zij "het uitverkoren volk" zijn en anderen dus minderwaardig. Waar hebben we ooit nog de term "Herrenfolk" horen vernoemen ? 
 
Dit blijkt heel duidelijk in de jodenscholen in Antwerpen waar vooral de chassidim hun niet-joodse leraars mogen aanzien als minderwaardig, hen zelfs "slechte mens" mogen noemen. Is racisme enkel mogelijk wanneer het blanken zijn die zich eraan schuldig maken ? 
 
Alleen begrijp ik niet waarom wij wel moeten toelaten dat er naast ons een vreemdeling komt wonen, maar weet elke antwerpenaar dat hij het niet zal moeten wagen zich tussen de askhenazim te vestigen. Is racisme enkel mogelijk wanneer het blanken zijn die zich eraan schuldig maken ?
 
Alleen begrijp ik niet waarom de kans groot is dat een Marokaans of Turks meisje van haar ouders niet mag huwen met een "blanke" belg, terwijl haar broers zonder problemen hun "stiel mogen leren op " of zelfs "een huwelijk mogen aangaan met" een blank meisje. Ik dacht dat geslachtelijke discriminatie verboden was, of is dat enkel een vorm van discriminatie als een "blanke" belg zijn dochter iets dergelijks verbiedt ? Hoewel, dat komt niet zo vaak voor als het tegendeel vrees ik. Afraden : ja, dat wel, repatrieren naar Marokko en dwingen daar te huwen : neen, dat doen Belgen zelden.
 
Zouden wij dan toch minder racist zijn dan de mensen die beslissen wat politiek correct denken is ons voorbehouden ? Of ben ik nu racist omdat ik me die vraag stel ?  En zou een "vreemdeling" die zich schuldig maakt aan bovenstaande feiten even streng vervolgd worden ? Kortom, waarom mogen de zogezegde "slachtoffers" meer dan de zogenaamde "daders van racisme" ?  Zou het kunnen dat we veel toleranter zijn dan zij en niet zo snel klacht indienen ? Of worden we veel minder dan zij geconfronteerd met die feiten omdat we deze mensen meestal wegdringen in een vorm van modern ghetto ? Of verkiezen ze zelf zich af te scheiden van ons ?
 
De wereld zit raar ineen.

11:13 Gepost door Dwarsligger | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.