07-10-06

Noord Korea

Noord Korea heeft aangekondigd dat het een kernproef gaat houden. Van de VS mag dit land echter geen kernprogramma hebben, laat staan een kernwapen ontwikkelen. Want Noord Korea is immers een schurkenstaat.

Vraag is wat dit land dan toch misdaan heeft om deze scheldnaam te verdienen. Het is communistisch natuurlijk. En dan ? Is het niet het recht van een zelfstandige staat om zelf te kiezen op welke filosofische stroming het zijn staatsstructuur wil enten ?

Of matigt de VS zich het recht aan om dit in hun plaats te beslissen ? En waarop baseert deze grootmacht zich dan om een regime dictatoriaal te noemen ? Zeker niet op de onderdrukking van de bevolking want in de tijd van de Iraans-Iraakse oorlog hielden ze Saddam Houssein de hand boven het hoofd, hoewel deze man zeker zo pervers was als Noord Korea's Kim Yong Nam.

Omdat Noord Korea een agressieve staat is dan ? Hoeveel keer is dit land een ander land binnengevallen sinds de tweede wereldoorlog ? Tenzij mijn historische kennis tekortschiet gaat het om 1 agressie en ze dateert van meer dan 50 jaar geleden. Daarna heeft dit land zich op zichzelf teruggeplooid en heeft het nauwelijks nog buiten de eigen grenzen welke activiteit dan ooit uitgeoefend. Dit kan echter niet gezegd worden van de VS die te pas en te onpas hun neus in andermans zaken steken en sinds 1945 al meer agressie tegenover andere staten hebben gepleegd dan alle andere lidstaten van de UNO samen.

Enige reden om Noord Korea dan ook op de korrel te nemen is er niet. Het heeft het non-proliferatieverdrag niet getekend en is dan ook niet gehouden aan deze enkel tussen VS en URSS onderhandelde overeenkomst.

Daarenboven is het nog de vraag waarom Iran en Noord Korea geen kernbom mogen ontwikkelen terwijl Pakistan, India en zeker Israel een dergelijk wapen wel mochten ontwikkelen van de VS. Zijn India en Pakistan dan zo'n vredelievende naties ? Vechten ze niet regelmatig een oorlog uit met elkaar, omwille van Kasjmir bv ?

Van de vredelievendheid van Israel is de ganse wereld overtuigd sinds dit land in Zuid Libanon slachtoffer is geworden van een agressie vanwege Hamas. Stel wel liefst niet de vraag wat Israel in zijn buurland aan het uitspoken was.

Gebruiken de VS dan 2 maten en 2 gewichten ? Welke normen past dit land toe om een ander land te beoordelen ? Ik laat de lezer zelf antwoorden, maar een consequent antwoord zal volgens mij niet te geven zijn. Ieder objectief beschouwer van de politiek van dit land zal hun doublespeak en wel herkennen en doorzien denk ik. Zeker nu dit land officieel teruggekeerd is naar nazistische tijden waar folteren wettelijk werd goedgekeurd. Waarmee het duidelijk zichzelf op dezelfde lijn plaatst als de zo gehate "schurkenstaten" waar ook elke democratische vrijheid zou ontbreken en waar ook permanent mensenrechten met de voeten zouden getreden worden.

Neen, nogmaals toont deze "politie-agent van de wereld" hoe slecht ze haar taak uitvoert, taak die, als ze goed wil gebeuren, zeker een minimum aan objectiviteit vereist. Iets waar de VS steeds vaker en steeds sterker van afwijken.

Ik zou dan ook onze voorouders uit de tijd der Noormannen willen parafraseren : "van de moeizucht en de hypocrisie van de VS, verlos ons Heer"

14:56 Gepost door Dwarsligger in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.