28-11-06

Klootzakjes 2

In een vorig artikel bespraken de perverse manier waarop sommige mannen vrouwen in hun macht krijgen en houden. Vraag is nu waarom vrouwen steeds weer het slachtoffer worden van dergelijke types.

We zagen reeds dat deze mannen perfect de gevoelens van vrouwen kunnen bespelen, hen geven waar ze van dromen en hen ook via perverse spelletjes aan zich gebonden houden. Maar toch lopen de vrouwen waar ze hun zinnen op gezet hebben er met open ogen in.

Vraag een vrouw wat ze zoekt in een man en ze zal je heel hoogstaande antwoorden geven : veiligheid, geborgenheid, … Ze zal bij hoog en bij laag ontkennen dat haar interesse kan uitgaan of uitgaat naar een mooiprater. Tot hij toeslaat, dan lopen ze massaal met open ogen in de val.

En dat gaat niet enkel op voor de oudere vrouwen van vorige artikel, ook jonge vrouwen vallen steeds opnieuw voor mannen die hen niet waard zijn. Ergens moeten die mannen  dus een meer algemene verwachting bij de vrouw inlossen. Hoeveel vrouwen ontkennen niet dat de “bad guy” hun interesse opwekt ? En toch vragen velen zich na een zoveelste mislukte relatie steeds opnieuw af waarom ze toch altijd op de verkeerde mannen vallen. Er is dus wel een structureel probleem in mijn ogen.

Zo zien we dat een man die de reputatie heeft de ene vrouw na de andere te veroveren, enorm aantrekkelijk is voor hen. Je zou verwachten dat ze niet de zoveelste in de harem willen zijn maar neen hoor, het tegendeel is waar. Ze willen zich absoluut branden aan de lamp. Waarom ?

In de eerste plaats is daar natuurlijk de aantrekkingskracht van de “verboden vrucht”. Zo’n man is gevaarlijk en iedereen wil wel wat avontuur in het leven, uit de band springen, … Dat snakken naar avontuur is zelfs zo groot dat een man die hen dit niet kan bieden geen aantrekkingskracht op hen uitoefent.

Vrouwen zijn biologisch geprogrammeerd om een avontuurlijke man te zoeken of iemand die “uit de band springt”. De reden is dat een man die “haantje de voorste is” in het algemeen ook het meeste testosteron heeft, agressiever is en dus haar kind de beste toekomst kan bieden en haar de beste bescherming.

Vandaar dat macht en aanzien zo’n erotiserend effect hebben op vrouwen. Bij politici en mannen in de kijker zoals popidolen bv bieden vrouwen zich op een dienblaadje aan voor sex.

Hetzelfde mechanisme zit ook achter de “gevaarlijke” of de “avontuurlijke” man. Ook hij is opwindend, aantrekkelijk en “laat hen toe eens uit de band te springen in hun saaie bestaan”.

Onnodig te zeggen dat zo’n testosteronbom niet al te trouw is. De “saaie vent” die niet vreemd zal gaan is veel trouwer en een betere vader en verzorger. Maar die acht ze geen blik waard als ze “op jacht” is naar “goed zaad”.

Want in tegenstelling tot mannen maken vrouwen in hun eisen naar het andere geslacht toe geen onderscheid tussen een one-night-stand en een langdurige relatie. De biologische drang naar “goed zaad” speelt dus bij hen in alle omstandigheden.

“Saaie mannen” wekken bij vrouwen dan ook geen gevoelens op, zoals klootzakjes dit zo goed kunnen. Ze zijn eerlijk en open en geven een vrouw hierdoor niet de kans over hen te fantaseren. Ze zijn niet op de hoogte van wat ervaren verleiders maar al te goed weten : laat een vrouw op haar honger, laat gaten in de informatie die je geeft, zodat ze die zelf met haar verbeelding moet invullen. Hierdoor verplicht je haar voortdurend aan jou te denken, blijft ze met je bezig en komt ze onbewust steeds meer onder je invloed.

Wat die saaie mannen ook doen is open staan voor haar, luisteren naar haar klachten, haar problemen, haar opvangen kortom. En het gaat dan meestal nog over problemen die ze heeft met dat klootzakje waar ze toch zo verliefd op is. 

Gevolg is dat ze hem meer en meer begint te zien als een “soulmate”, een “grote broer” en steeds minder als een eventuele partner. Vlinders oproepen doet hij immers niet, lief zijn daarentegen des te meer.  Erg pijnlijk voor die man want hij houdt écht van haar en hem wordt ontzegd wat die “onwaardige” in overvloed wordt aangeboden.

Vrouwen denken echter niet aan deze discriminatie als ze hun nood klagen bij hem. Hij vraagt immers niets, is er altijd als ze hem nodig heeft, kortom, waarom zou ze aandacht schenken aan hem ?

Een tweede reden om een klootzakje te kiezen is mijns inziens het opvoedingscomplex van vrouwen. Iedere man zal al ondervonden hebben dat een vrouw, eens ze hem in haar ban heeft, dadelijk een heropvoedingscampagne start om hem op bepaalde gebieden te veranderen.

Veel vrouwen hopen dan ook dat zij zullen slagen waar anderen mislukt zijn, dat zij, in tegenstelling tot al hun voorgangsters, hem wel trouw zullen kunnen maken en houden. Ze richten al hun aandacht hierop en als hij hen dit inderdaad nog belooft ook denken ze dat de buit al binnen is. Groot is de ontgoocheling als het bloed kroop waar het niet gaan kon en als hij toch terug op veroveringspad gaat.

Wel te verstaan ligt de oorzaak van het verdriet dan niet bij haar omdat ze onvoorzichtig, onrealistisch  of overmoedig is geweest maar wel bij hem omdat hij niet trouw wil zijn.

Een derde reden is mijns inziens ook dat een “klootzakje” stoer overkomt. Hoewel elke man weet dat het veelal om een blaaskaak gaat die zichzelf opblaast om niet door de mand te vallen, vrouwen zien dit niet. Mannen die dit mechanisme in gang zien denken dan wel eens “meisje, waarmee ben je toch bezig, dat kan toch niet  dat je dat niet inziet”. Wel neen, ze ziet het inderdaad niet in.

Zo’n stoere vent die toont dat hij haar niet nodig heeft, dat hij zonder haar kan, die moet toch bewezen worden dat hij écht wel nood heeft aan haar, dat ze iets te bieden heeft. En als hij dan nog de moeilijk te krijgen speelt heeft hij helemaal het spel in handen. Want dan vormt hij een uitdaging die ze toch niet uit de weg kan gaan. Hij vindt haar aantrekkelijk en toch wil hij niet naar bed met haar, dat kan, toch niet ! Dus probeert ze hem zelf zover te krijgen.

Het is erg om vast te stellen, maar veel vrouwen vallen op mannen die hen het gevoel geven dat ze niet bestaan. Want dan willen ze juist bewijzen dat ze wél bestaan.

Wat ook heel aantrekkelijk is is een man die haar “de baas is”. Hij bewijst immers zijn mannelijkheid  Hij twijfelt nooit, hij is stoer, zegt haar wat ze moet doen, geeft haar het gevoel dat ze veilig is bij hem. Ze kan zich dan ook ontspannen en alle verantwoordelijkheid op hem overdragen. Ze moet alleen maar “meelopen”. Zalig dat gevoel. Eindelijk een sterke schouder ! O wat is hij mannelijk, en anderzijds toch zo lief, zo gevoelig. Want hij praat zo lief tegen haar. Van zo’n man droomt ze al jaren en nu heeft ze hem eindelijk gevonden ! En bij hem kan ze vrouw zijn, het wijfjesdier. Hij geeft haar een goed gevoel, vraagt haar regelmatig om sexueel de riem eens af te leggen en zich te laten gaan. Hij geniet dus van haar lichaam, ze voelt zich op en top vrouw bij hem, hij maakt de hoer in haar los. Alles wat ze zolang inhield, onderdrukte, maakt hij vrij in haar.

Ook dat geeft haar gevoelens vleugels, ook dat drijft haar recht in zijn armen. Voor mannen is het onbegrijpelijk dat vrouwen steeds opnieuw vallen voor dit type mannen, net zoals vrouwen nooit de aantrekkingskracht zullen begrijpen die de “blote blonde del” op mannen uitoefent. Laten we daarom stoppen elkaar over en weer verwijten te maken over verkeerde keuzes en laten we proberen elkaars zwakheden te begrijpen en onze goede vriend(inn)en behoeden voor het kwaad dat het eigen geslacht hen kan berokkenen.

17:41 Gepost door Dwarsligger in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.