27-12-07

De mallemolen

  CDH in de regering, SP niet in de regering, Leterme slaagt, slaagt niet, herbegint, mislukt weer, Verhofstad slaagt, slaagt niet, de onderhandelingen verlopen goed, ze mislukken, ….

  Alle mogelijkheden zijn de laatste maanden de revue gepasseerd in ons apenlandje. Ik denk dat we volgend jaar dan ook zullen opgenomen worden in het Guiness Book of World Records met onze regeringscrisis. Of dit iets is om fier op te zijn is zeer de zaak hoewel er nog wel gekkere records (grafliggen, treinen trekken met de oren, …) in opgenomen zijn.

  Wie de moed heeft gehad de ganse periode het nieuws te volgen zal nu wel begrepen hebben dat de mentaliteit in Vlaanderen en Walloniën enorm verschilt, dat Wallonie niet wil dat ze zonder inkomstenbron vallen (anders gezegd dat de transferts zouden ophouden), dat de franstaligen in de Brusselse rand niet bereid zijn de taalwetten te respecteren maar nog steeds willen ze “met de franse slag” toe te passen (en ze dus naar hun hand te zetten).

  Ik denk dat men ziende blind moet zijn om nu nog te beweren dat dit land leefbaar is in de huidige toestand. Vlamingen en Walen liggen qua mentaliteit enorm ver uit elkaar en hebben niets meer gemeen. Waar in Vlaanderen hard en efficiënt werken hoog op de waardenschaal staat is men in Wallonië meer geneigd om te profiteren van alles wat gods schepping biedt, zelfs als men het zich niet kan permitteren. De sociale hangmat is dan ook vooral in het zuiden van ons land een geliefkoosde pleisterplaats. De walen kunnen enkel overleven dank zij de ijver van vlaanderen, de geldstromen die zuidwaarts lopen, het naast zich neerleggen van elke vorm van opnemen van verantwoordelijkheid en de weigering de prijs te betalen voor de corrupte politiek van de plaatselijke PS-baronnetjes.

  Kortom, België als zodanig is gewoon een miskleum, een samenleving van 2 totaal verschillende mentaliteiten die gewoon onverenigbaar zijn. Ons land moet, al was het maar voor het voortbestaan van Vlaanderen, dringend uiteenvallen. Of tenminste grondig gefederaliseerd worden zodat Wallonië EINDELIJK geresponsabiliseerd wordt.

  Gezien grootkapitaal en koningshuis (en het probleem Brussel) hier echter een stok voorsteken is deze scheiding spijtig genoeg nog niet voor morgen. Vandaar dat  ik geen goed oog heb in de volgende statshervorming. Zoals steeds zal de blufpoker die de walen maar al te graag spelen op de rug van de inwoners van ons koninkrijkje ertoe leiden dat de vlamingen enorme toegevingen zullen moeten doen om hun rechten te bekomen. Denken we maar eens aan de Happart-periode in de Voerstreek waar jarenlang alle taalwetten met de voeten werden getreden en waar elke Vlaamse eis om ze te laten opvolgen steevast uitliep op tegeneisen van de Walen. Anders gezegd “we willen beloond worden om in de toekomst geen onwettig gedrag meer te vertonen”. Een misdadiger zou zich eens hetzelfde idee in het hoofd moeten halen, ik ben nieuwsgeirig hoe de rechter zou reageren (hoewel, belastingsontduikers hebben met de fiscale amnestie wel een soortgelijk voordeel uit de brand kunnen slepen).

  Om kort te gaan : iedereen zal nu wel begrepen hebben dat Vlaanderen en Wallonië helemaal niet samenhoren en zeer dringend en definitief afscheid moeten nemen van elkaar. Alles is beter dan de wispelturigheid en kuren van “Mevrouw Non” en het bodemloze gat van de PS-maffia van Charleroi, Seraing, Hoei, en andere bolwerken van lokale onmipotene godfathers.

07:36 Gepost door Dwarsligger in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.