18-02-08

De Crem (bijgewerkt)

Wie in de loop der jaren dhr Pieter De Crem heeft bezig gezien in zijn politieke esbattementen weet dat deze blonde krullebol geen groot licht is. Wie nu ziet welke domme beslissingen deze man neemt op Landsverdediging kan enkel maar het lage niveau betreuren waarop sommige partijen hun topmandatarissen recruteren. 

Deze orkaan op landsverdediging is nauwelijks 2 maanden aan het woeden maar hij heeft al een massa zaken door elkaar gegooid. Sommige zullen waarschijnlijk niet slecht zijn, bij andere heb ik echter mijn twijfels.

Dat hij bv de Russische miljonair niet meer verzorgt kan ik niet begrijpen. Het kost ons geen eurocent want de brave borst betaalt een zeer hoog bedrag voor zijn zorgen. In mijn ogen moet dit gewoon aanzien worden als verder deel uitmakend van de behandeling in Neder-over-Heembeek. Dat hij hiervoor niet graag een beroep doet op plaatselijke verpleegsters maar eerder mensen verkiest uit een hospitaal dat wereldwijd bekend is voor zijn kennis op gebied van brandwonden is een compliment voor onze militairen en, als je het je kan permitteren ook volledig normaal. En als daardoor onze relaties met Rusland en Poetin verbeteren, wat is er dan op tegen ? 

Wat de champagne betreft die in massale hoeveelheden wordt gekraakt op zijn departement, daar weet ik het fijne niet van. Maar Flahaut zou wel eens kunnen gelijk hebben. Het is immers algemeen geweten dat iemand die jarenlang op iets (hier het ministerschap) aast en het plots bekomt probeert het onderste uit de kan te halen en er zoveel mogelijk van te profiteren. De Crem zal hier zeker geen uitzondering op zijn.

Maar helemaal desastreus is zijn beslissing Belgische militairen in te zetten in het oproerige zuiden van Afghanistan. Zoals de Russen reeds leerden en de Amerikanen nu ook aan het ondervinden zijn is het onmogelijk om hier een overwinning te halen. Reden is dat de moudjahedin een ongeregeld guerillaleger vormen en de NAVO hier met een geregeld leger tegen probeert te vechten. Nochtans zei reeds kolonel Lawrence (Lawrence of Arabia) “een guerillaleger bestrijden met geregelde troepen is even intelligent als soep eten met zijn vork”.

Totnogtoe stond België buiten deze problemen omdat het enkel maar het vliegveld van Kaboel moest beschermen maar nu wil onze minister ons dus meeslepen in dit moeras. Het is al erg genoeg dat België zich door de VS liet meesleuren in dit avontuur dat niet gedekt wordt door de VN en dus volkenrechterlijk een daad van agressie is.

Het is immers de NAVO die hier in het veld gekomen is. Want deze organisatie moest na de val van de Berlijnse muur kost wat het kost gered worden om de Amerikaanse wapenindustrie (het militair-industriële complex) toe te laten verder te bestaan. En dus moest er absoluut een nieuw spanningsveld gevonden worden. Eerst was dit Joegoslavië maar toen het ook daar kalm werd moest een nieuw actieterrein gezocht worden. 9/11 kwam dan ook als een geschenk uit de hemel en gaf de VS de kans om eerst Afghanistan en erna Irak aan te vallen.

Zoals steeds als de VS in het spel is gaan ze door de internationale politiek als een lompe beer, zonder respect voor de plaatselijke gevoeligheden. Het duurt dan ook niet lang voor ze een zoveelste catastrofe hebben veroorzaakt, waarna ze de opruiming (zoals destijds in Somalia), door West Europa laten uitvoeren of het land zonder meer met de problemen achterlaten (zoals Vietnam).

En in dit wespennest, dit nieuwe Vietnam, heeft onze minister van landsverdediging ons dus nu gestort. Blijkbaar was de (Israelische ?) mijn waarop in Libanon 3 van onze para’s ontploften volgens De Crem onvoldoende als “dodental bij een interventie”. Dus moet het gevaar vergroot worden. Een leger moet immers, zegt hij zelf, regelmatig doden en gemutileerden hebben om die naam waard te zijn.

Spijtig dat het niet hij is die binnenkort in een lijkenzak huiswaarts zal keren. Maar het is wel hij die over 10 jaar onze kinderen zal opschepen met de vraag “hoe kunnen we hier weggeraken ? ”. 

Dat politieke leeghoofden als hij best niet de macht krijgen staat dus als een paal boven water en de partij die hem voor deze taak gekozen heeft (CD&V) kan ook niet vrijgesproken worden van een totaal gebrek aan gezond verstand en verantwoordelijkheidsgevoel. 

17:29 Gepost door Dwarsligger in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.