04-06-08

Geen Wapens aan boord

 

Een tijdje geleden schoof een amerikaans vliegtuig van de startbaan in Zaventem. De oorzaak wordt nog onderzocht maar vandaag liet de pers wel weten dat "er geen wapens aan boord waren". Het militaire gedeelte van de lading bestond uit bureaustoelen en uniformen voor het leger. Ook waren er "gepantserde wagens".

De Verenigde Staten moeten echt wel bijzonder paranoia zijn want gans de tijd dat het toestel er al ligt wordt het door de amerikaanse geheime dienst bewaakt. Waarom bureaustoelen en uniformen zo'n bewaking nodig hebben en niet volstaan met de standaard belgische oppas is me een raadsel, temeer omdat het niet om bureaustoelen uit goud en platina ging en om uniformen uit natuurzijde en alpacawol. Erg waardevol kan de lading dus niet geweest zijn. Of is de reden van de bewaking misschien dat een deel van de lading als "diplomatiek" werd aangegeven ?

Maar goed, nu we zeker zijn dat er geen wapens aan boord waren kunnen we weer op onze 2 oren slapen. De onderzoekers en de pers hebben immers helderziend en zonder de minste controle beslist dat in de diplomatieke lading niets zat wat als wapen of als gevaarlijk kan geklasseerd worden.

Dit bewijst weer eens hoe kritiekloos gerecht en (dagblad)pers wel zijn, hoe ze gewoon weigeren om "door te denken" op de (vaak gemanipuleerde) berichten die ze van de persagentschappen binnenkrijgen. Als Reuter of Belga zegt dat er geen wapens zijn dan nemen ze dit klakkeloos over, zonder zich vragen te stellen. Ze doen dus duidelijk aan desinformatie en leugenachtige publikatie. Want hoe kunnen ze weten dat het vliegtuig geen wapens vervoerde ? Een gedeelte wordt als diplomatieke valies (maar het is echt wel groter dan een valies) afgeschermd voor elke controle. Hoe kan gerecht en pers dan weten dat hier geen wapens in zitten ? De VS hoeven zelfs geen uitleg te geven over wat ze bevat, hoe gevaarlijk de inhoud ook is. Waarom beweert iedereen dan zo affirmatief dat er geen wapens aan boord waren terwijl niemand hier zeker kan van zijn ? In hoeverre kunnen we de pers vertrouwen als ze dergelijke berichten klakkeloos overneemt, zonder enige kritische noot. Want hoogstens kunnen gerecht en pers beweren dat in de "toegankelijke" lading geen wapens gevonden werden maar dat de diplomatieke lading onbekend is en dat dus niemand weet of de lading hierin niet wapens of nog veel gevaarlijker zaken bevatte. En laten we nu niet zo naief zijn om te geloven dat diplomatieke ladingen enkel uit confidentieel papier bestaan. Er is geen enkele regel voor hun inhoud, iets wat een twintigtal jaar geleden maar al te duidelijk bleek toen de USSR eiste dat Zwitserland een twintigtonner binnenlieten die als "diplomatieke valies" de grens overschreed. Niemand heeft ooit geweten wat erin zat, net zomin als de onderzoekers mogen of kunnen weten wat dit vliegtuig vervoerde als diplomatieke lading.

En dat gewone vrachtvliegtuigen inderdaad niet zelden gevaarlijke vrachten vervoeren bleek dan weer toen een Boeing destijds neerstortte op het nederlandse Bijlmermeer. Deze bevatte een israelische hoogstgevaarlijke lading, die echter ook doodgezwegen werd uit schrik voor de reactie van de bevolking. Wel was het zo dat de israelische veiligheidsdiensten nog voor de nederlanders justitie vanuit politieke hoek toelating kregen de plaats van het ongeval te betreden. Ik ben er dan ook zeker van dat er enorm veel zaken achter de rug van ons, brave burgers, gebeurt waar we gewoon niets van mogen weten maar waar onze regeringen wel degelijk van op de hoogte zijn. En het gaat hier, zoals we zagen, niet enkel om "terroristen" die door de VS vervoerd worden naar landen waar ze zonder problemen kunnen gefolterd worden.

16:50 Gepost door Dwarsligger in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Wel of niet waardevol Dag Dwarsligger, je schrijft : "Erg waardevol kan de lading dus niet geweest zijn." Dat lijkt me wel een eigenaardige conclusie, daar het wrak dag en nacht bewaakt wordt? Uit het geval blijkt nog maar eens duidelijk dat we een vazalstaat van de VS geworden zijn. Onze eigen mensen krijgen geen toegang tot het wrak! Blijkbaar maken onze parlementen daar ook geen zorgen over. Als dat geen democratisch deficit is.

Gepost door: Vrijdenker | 04-06-08

Reageren op dit commentaar

Cynisch Dag Vrijdenker,

dat "erg waardevol" was cynisch bedoeld, wees gerust. Er was 30 ton diplomatieke lading aan boord en dat zal zeker geen papier geweest zijn, maar bijna zeker wapens die via Bahrein naar Irak moesten. Bahrein was immers de eindbestemming van deze cargo en het is toevallig of niet ook de belangrijkste doorvoerhaven van de VS voor militaire goederen bestemd voor Irak.

De pers is dus duidelijk in de fout gegaan door klakkeloos te publiceren dat er "geen wapens" aan boord waren. Correcter was geweest "er waren gen wapens aan boord van het publieke gedeelte maar in de diplomatieke kunnen er wel nog zitten"

Dat de lading dag en nacht bewaakt wordt door de VS schijnt normaal te zijn bij diplomatieke post. Ons land heeft hier immers niets mee te maken en de diplomatieke regels vorzien dat de eventuele bewaking dus toekomt aan "de eigenaar". Ik hoop maar dat de rechten van de bewakers niet ongelimiteerd zijn want we weten dat de VS geen respect hebben voor een mensenleven en nogal snel overgaan tot schieten. Tot waar ze mogen gaan ben ik echter niet te weten kunnen komen maar ik veronderstel dat het het gastland is die instaat voor de beveiliging. Ze moet dat immers ook doen met de buitenzijde van de ambassades en ik veronderstel dat dit ook zal gelden voor de lading. De VS-veiligheidsdienst zal, hoop ik, enkel mogen bewaken maar geen recht hebben de lading ook effectief op belgisch grondgebied te verdedigen.

Gepost door: Grimm | 06-06-08

Reageren op dit commentaar

Wakker worden! Dag dwarsligger, wanneer schrijf je nog eens een dwarsliggend artikel? Houden dwarsliggers immers niet de sporen recht?

Groetjes,
Vrijdenker

Gepost door: Vrijdenker | 02-11-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.