16-01-14

Fotomodellen 7 : Tips voor een sessie

Tips voor de Fotosessie

Voorbereiding

Onderstaande tips zijn bedoeld voor je beginperiode. Eens je professioneel werkt zorgen de visagist, de kapper, de styling en anderen voor al deze zaken. 

Algemeen :

 

-          Als je bruint, zorg dan dat je geen strepen hebt. Topless is dus het minste wat verwacht wordt, bij voorkeur ook slechts een klein (maar decent !) slipje aandoen. Enkel onervaren modellen komen met witte plekjes op de lokatie toe.

-          Zorg ook dat je gezond bruin bent, geen bruingebakken biefstuk. Want dat is niet mooi meer.

-          Gebruik nooit zelfbruiner. Zelfs als je die vermengt met bodymilk of je tevoren volledig inwrijft met bodymilk zal je ze toch nooit perfect kunnen uitsmeren. Je zal altijd strepen houden.  

-          Doe dagelijks je lichaamsoefeningen, hou je lijn in het oog, maar overdrijf niet. Zeker de dag voor een sessie niet, want je moet fit zijn s’anderendaags.

-          Probeer ook nooit nieuwe make-up of verzorgingsproducten uit tijdens je “actieve periode”. Doe dat in je (uiterst zeldzame) vakantiedagen, en zeker niet de dag voor je ergens moet poseren.

-          Bekijk modemagazines en probeer de mooie poses uit voor de spiegel. Zo leer je zelf poses aannemen. Let vooral op je gezichtsuitdrukking. Veel modellen kunnen perfect met hun lichaam overweg, maar hun gezicht, en zeker hun ogen zijn leeg. Oefenen betekent dus in de eerste plaats je mimiek oefenen ! Deze moet natuurlijk zijn maar toch stralen, overtuigen. Bijzonder moeilijk !

-          Verwijder regelmatig dode huid (peeling), maar doe dit ook nooit de dag voor een sessie, want je hebt gegarandeerd rode plekken !

 

In je beroep is alles waar té voorstaat absoluut slecht, verboden, taboe, … Kortom : NIET DOEN !!

De Dag Voordien :

      -          Scheer je overal : oksels, benen, bikinilijn, armen desnoods. Niet waxen of harsen want daar zie je s’anderendaags nog de sporen van.

-          Ga niet in de zon : de roodheid zal jij misschien niet meer zien, maar de foto zeker wel.

-          Drink heel veel want zowel binnen als buiten droogt je huid rap uit.

-          Verzorg je handen en je voeten (manicuur en pedicuur). Je mag je nagels lakken, maar neutraal. Want de fotograaf of stylist zal je morgen wel de juiste kleur aanmeten.

De Dag Zelf :

 

-          Draag geen spannende kleding. Deze geeft immers strepen die jij misschien niet ziet, maar op de foto kan je er gegarandeerd niet naastkijken. Geen BH, slipje, kousen of sokken, broek … Draag je ze toch dan mag je er zeker van zijn dat je ze moet uittrekken zogauw je de studio binnenkomt en dat er enkele uren niet kan gewerkt worden. Totaal onprofessioneel dus.

-          Loszittende kleding dragen dus en zeker kleding die je vooraan volledig kan losknopen. Anders moet je die over je hoofd uittrekken en dan worden make-up en haaropmaak weer in de war gebracht.

-          Ofwel is er een visagist, ofwel moet je je zelf maquilleren. Eens je lipstick opgebracht mag je enkel nog door een rietje drinken.

-          Is er een visagist en een kapper dan kom je zonder make-up en zonder haaropmaak op de set toe. Je bent proper gewassen, draagt een geurloze en heldere deo, en je haar zit los.

-          Neem als je op locatie bent zonnebrandcrème mee. En ook een product tegen muggen, want die komen gegarandeerd af op de geur van de crème. En op tropische plaatsen zijn de muggen niet zo onschuldig als de onze, vergeet dat niet.

-          Gebruik ook geen parfum want ook dat trekt vliegen, muggen en ander vervelend ongedierte aan.

-          Laat al je juwelen thuis. Als je er voor de sessie nodig hebt zullen stylist en accessoirist ze leveren. Dit laaste geldt natuurlijk voor serieuze professionele sessies, voor sessies met amateurs of met profs waar je alles zelf moet doen (vb een fabrieksfoto waar je enkel als aantrekkelijk decor dient) daar zullen kleding, opmaak en accessoires van jou verwacht worden.  

-          Moet je je omkleden bescherm haar en make-up dan met een sjaaltje over je hoofd. Ook je kleren worden dan niet bevlekt met je make-up. Want vergeet niet, die worden daarna nog verkocht hé.

Wat Breng Je Mee Naar De Shoot ?

Als je een professionele shoot doet dan wordt je dit allemaal aangeleverd natuurlijk, maar als je zelf voor alles moet zorgen :

Gezicht :

Volledige opmaakset met verschillende kleuren (die je passen natuurlijk !), wattestokjes,  -bolletjes en pads, lipbalsem, vaseline, een smuitbusje met water. En geen spiegel vergeten !

Haar :

Haarlinten, haarbandjes, haarspelden, kammen en borstels, krulijzer

Handen :

Ook een volledige manicureset moet je bijhebben, met verschillende kleuren nagellak. Vergeet ook niet je remover, want de kans bestaat dat je meerdere keren andere zal moeten opdoen.

Kleding :

Panty’s en kousen in verschillende kleuren, vleeskleurige BH en string, een assortiment lingerie, met zeker een push-up BH, een lichte kamerjas, een sjaaltje en een klein draagbaar strijkijzer.

Ook geen gans assortiment oorbellen vergeten. Ze maken vaak het cachet uit van de foto.

Schoenen :

Allerlei soorten schoenen, van sportief tot gekleed, van high heel tot plat. Muiltjes, sandalen en, als je ze hebt, ballerina’s niet vergeten. Verschillende kleuren ook : bruin, wit en zwart. Zeker een paar zwarte open schoenen met een hiel van minstens 7 cm. Soms zijn hevige kleuren mooi, maar ze zijn zelden bruikbaar, tenzij je alles bijpassend meehebt (kleding, accessoires, …)

18:45 Gepost door Dwarsligger in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.