17-10-14

10 dingen die we nodig hebben, maar niet luidop zullen zeggen

Dit prachtige artikeltje las ik op een site en ik heb gevraagd of ik het mocht overnemen. Net zoals vorige keer heeft ook ditmaal BlackCrow me dit toegelaten. Meer zelfs, ze heeft het voor mij vertaald uit het Engels, de taal waarin ze het oorspronkelijk geschreven had. 

Ik vind dat dit artikel zou moeten gelezen worden door elke man want het is wat elke vrouw infeite van ons verwacht en als zodanig een "universeel verwachtingspatroon"

Het originele artikel (in het engels) vindt u op https://fetlife.com/users/3464086/posts/2387255

 1. Raak ons alstublieft aan.

Knuffel ons, laat ons in je armen kruipen, kus ons voorhoofd en doe ons klein voelen. We willen jou handen overal waar ze kunnen komen. We houden ervan, het blijft al eender waar ze denken terecht te komen of dat nu op onze kont is of op onze rug. Raak ons aan. Het herinnert ons eraan dat we van jou zijn.

2. Wees trots op ons.

Geniet van het feit dat we van jou zijn dat we bij jou horen en nergens anders. Lach wanneer we ergens binnen komen omdat je weet dat we jouw richting uitlopen. Het laat ons weten dat je met ons in zit. Het zorgt ervoor dat we ons best willen doen en beter willen zijn voor jou.

3. Laat ons wenen

Wanneer we verdrietig, kwaad of lastig zijn. Wanneer we te veel drinken... Vooral wanneer we te veel drinken, laat ons onze ogen uithuilen. Laat ons een wrak zijn met uitgelopen mascara en ijsjes in onze hand. Laat ons ok zijn bij het feit dat we zo nu en dan niet oké zijn. Dit vraagt geen actie van jou kant, alleen het feit dat het oké is voor jou is genoeg.

4. Vergeef

Ondanks hoe hard we proberen we zullen vergissingen maken. We zullen dingen verpesten, verkeerde dingen zeggen stomme dingen doen. Wanneer dit gebeurt willen we dat je ons vergeeft. We hebben het niet over onmiddellijke vergiffenis, of ergens ongestraft vanaf komen maar vergeef ons uiteindelijk. We moeten weten dat we met een propere lei kunnen herbeginnen, dat alles wat gebeurd is ons vergeven zal worden uiteindelijk. En wanneer je ons vergeeft vergeet dit dan niet te laten weten aan ons.

5. Communiceer.. vaak!

We hebben communicatie nodig. Als dat niet gebeurt zullen dingen in ons hoofd blijven spoken en zullen ze ons uiteindelijk gek maken. Wanneer dat gebeurt kan een conversatie vaak uuuuren duren voor we uitgepraat zijn over al onze gevoelens en twijfels. Dat kan voorkomen worden met enkele zinnen. Neem dan ook de tijd om deze zinnen uit te spreken. 2 Seconden van jouw tijd kunnen ervoor zorgen dat ons hoofd niet ontploft en eerlijk gezegd… je kuist niet graag de rommel op achteraf.

6. We willen dat je ons mooi doet voelen.

Niet dat je ons niet heel vaak sexy doet voelen maar zo nu en dan is het leuk om dat ook echt te horen. Zeg ons dat onze poep er mooi uit ziet in die yoga-broek, dat ons haar er extra glanzend uit ziet vandaag, dat je onze nieuwe schoenen mooi vindt. Wanneer je iets kleins opmerkt en ons hierover een complimentje geeft zo nu en dan zullen we ons daar nog dagen goed bij voelen. Laat ons weten hoe het is om ons te zien door jouw ogen.

7. De kleine dingen.

Sommige zullen heel cliché klinken maar zijn toch zo waar. Natuurlijk worden de grote dingen die je doet gewaardeerd maar het zijn vaak de kleine dingen waarvan onze kaken rood worden. Laat een briefje achter op de spiegel 's morgens om ons een fijne dag te wensen. Kijk mee naar een film die je eigenlijk niet zo graag ziet. Laat de hond buiten 's morgens zodat wij nog 10 min extra kunnen slapen. Onthou welk ijsje we graag eten als we ons slecht voelen. Als je deze dingen doet zijn we van jou voor altijd.

8. Onthou dingen

Over de kleine dingen gesproken: onthou ze. Dingen zoals hoe we onze koffie drinken en de naam van die bitch op het werk. Breng binnen een paar weken een stom verhaal naar boven . Onthou iets waarvan we nooit dachten dat je het zou opslaan. Onthou ons eerste concert samen. Hoe raarder hoe beter.

9. Deal with us.. (ik kan er ni echt opkomen hoe je er een leuke nederlandse zin van maakt)

Wanneer we in de auto zingen, wanneer we te veel drinken, wanneer we een complete instorting hebben. Ga om met ons verleden. Wanneer we ons niet mooi vinden ga om met onze onzekerheden. Ga om met ons vroeg naar bed gaan en onze vermoeidheid. Ga om met ons humeur en met hoe we de afwasmachine verkeerd vullen. Deze dingen zeggen ons dat je aan onze zijde zal staan ongeacht hoe raar en hopeloos we ook kunnen worden.

Ten slotte het meest belangrijke dat we nodig hebben van jou maar nooit luidop zullen zeggen:

10. Wees het meest stabiele ding in ons leven.

 

Wees sterker dan ons. Wees die ene persoon in onze wereld die zijn rug niet naar ons omdraait of wegwandelt. Wanneer het leven eng en verwarrend wordt en we iets stevigs hebben om ons aan vast te houden, alstublieft wees ons anker. Je moet niet perfect zijn, je moet er alleen maar zijn. Het is eigenlijk het enige echte noodzakelijke op deze lijst.

20:30 Gepost door Dwarsligger in Liefde | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |